Főoldal Ajánlatkérés Cégünkről Kapcsolat WEBÁRUHÁZ

Bosch kertigépek

Könnyebb fűnyírás az Ergoflex rendszerrel: új Rotak fűnyírók a Boschtól

  • Ergonomikuskezelőrendszer a minimáliserőkifejtésérdekében
  • A többállású fogantyú révén rugalmasan megválasztható munkapozíciók
  • A mozgatórendszer tehermentesítése és támogatása,az Egészséges Hátért (AGR) e.V. minősítésével

A Bosch egy jelentős termékjellemzővel, az Ergoflex-rendszerrel bővítette a Rotak fűnyíró modelleket. Ennek révén még könnyebben kezelhetők a Rotak fűnyírók, ráadásul tehermentesíti a kezelő karjait és hátát. A többállású fogantyú és a beállítható munkamagasság révén különböző, kényelmes testtartásban végezhet fűnyírást. Így a kertbarátok egyenes tartással és fesztelenül végezhetik a munkát: az új rendszer tehermentesíti és támogatja az izmokat, az inakat és az ízületeket. A fűnyíráshoz lényegesen kisebb erőkifejtésre van szükség. A többállású fogantyú ergonomikus kialakítású gumifogantyús fogófelülettel rendelkezik. Az ergonomikus fogantyú optimálisan illik a kézbe és nagy rugalmasságot nyújt a kezelő számára: mindegy, hogy egy- vagy kétkezes, jobb- vagy balkezes, függőleges vagy vízszintes vezetésről van szó – a fűnyírót nyolc különféle fogási pozícióból lehet irányítani és működésben tartani. Megválasztható a munkamagasság is: így minden kezelő a saját testmagassága számára legkényelmesebb testtartásban nyírhat füvet.A fűnyíróház vezetőszárainak szögét úgy választottuk meg, hogy fűnyírás közben a kezelőnek csak kis mértékben kelljen hajolnia. Ez a természetes testtartásnak felel meg, tehermentesíti az ízületeket és az izmokat, valamint gondoskodik az optimális erőátadásról. Könnyebb a fűrészelés, különösen a szűk helyeken történő megfordulásnál, irányváltoztatásoknál és a rézsűknél. Az új Rotak fűnyíróval akár egykézzel is nyírhat füvet olyan helyeken, ahol szűk az ív, például egy fa körül. 

A Bosch új sövénynyíró generációja

  • Több mint 10 százalékkal csökkentett súly az előző sorozathoz képest
  • 30 watt teljesítményű High Power motorok az erőteljes vágás érdekében
  • Ideális a kis vagy közepes sövényekhez

A Bosch a sövénynyírók új generációjával jelentkezik a kezdő kategóriában. Még könnyebb a sövénynyírás, mert az előző sorozat motorjaihoz képest a High Power motorok 30 wattal nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek a több mint 10 százalékkal csökkentett súly megtartása mellett. Ezzel a rendkívül kedvező teljesítmény-súly aránnyal a Bosch kiemeli vezető szerepét a sövénynyírók piacán.

A megfelelő hosszúságú láncvezető kiválasztásához a sövény szélessége a mérvadó. A 45, 50, 55 és 60 centiméter hosszúságú láncvezetőkkel a Bosch a megfelelő készüléket kínálja különböző sövényszélességekhez. A sövénynyíró kései 16 centiméteres fognyílással rendelkeznek. Így akár 16 milliméter átmérőjű ágakat is gond nélkül vághat. A készülékek ideálisan használhatóak kis és közepes sövények gondozására. Frissen ültetett, fiatal sövények is jól alakíthatóak, a rendszeres vágásnak köszönhetően a sövény sűrű lesz és eléri teljes magasságát. A beépített kábelhúzás mentesítő megakadályozza a sövénynyíró és a hosszabbító közötti kapcsolat megszakadását, amikor pl. a kábel megakad egy ágban.

Az új sövénynyírók kisebb méretekkel rendelkeznek, ezáltal kompaktabbak az előző sorozat tagjainál. A 2,5 - 2,7 kilogramm súlyukkal különösen könnyűek. Kiegyensúlyozott tömegközéppontjának köszönhetően a készülék kézreálló és kényelmesen vezethető. A kétkezes fogantyúrendszer biztonságot nyújt a kezelőnek: a készülék csak akkor működik, ha mindkét fogantyút egyszerre fogja. Ha az egyik érintkező megszakad, akkor a sövénynyíró automatikusan lekapcsol. A fogantyúk úgy vannak kialakítva, hogy mind a jobb-, mind a balkezesek ugyanolyan jól használhassák.