Főoldal Ajánlatkérés Cégünkről Kapcsolat WEBÁRUHÁZ

Blaupunkt  

Tradicionális német márka.

A Blaupunkt ősét 1923-ban Németországban, Ideál néven alapították meg Berlinben.

A vállalatnál eleinte csak fejhallgatókat gyártottak. A technikusok minden egyes darabot gondosan átvizsgáltak és minőségi jellel láttak el - ez volt a kék pont, németül blau punkt. Nem telt bele sok idő, és a vevők már egyszerűen csak a kék pontos fejhallgatók iránt érdeklődtek. 1932-ben az Ideál művek az első autórádió, a    Blaupunkt   AS 5   modell megjelentetésével megteremtette napjaink autós hangzásrendszereinek az alapját, s a minőségi jelzésből márkanév lett. 1938-ban pedig a vállalat is felvette a Blaupunkt nevet, a második világháború után áthelyezte székhelyét Hildesheimbe és hat évtizeddel ezelőtt csatlakozott a Bosch csoporthoz.

A Blaupunkt már az első rádió létezése óta vezető innovációs szereplő a mobil kommunikáció területén.A jelenleg is Hildesheimben székelő vállalat az autórádiók területén piacvezető Európában. Jelenleg 7500 dolgozót foglalkoztat világszerte, közülük 2800-at Németországban. A cég évente több mint 5 millió autórádiót állít elő. A németországi anyavállalat rohamos növekedése során kiterjesztette működését, és 2003-ban Kecskeméten építette fel a Blaupunkt új kelet-európai szervizközpontját. A Robert Bosch AG. 2009 március elsején a Blaupunkt, aftermarket és tartozék üzletágát a márka névvel együtt eladta a Aurelius AG.-nek.

A Blaupunkt autórádiók rövid történeti áttekintése:

1932-ben az Ideal művek bemutatja a világ első autórádióját a Blaupunkt AS 5-t 1959-ben, készült el az egy milliomodik autórádió a gyártósoron.

1969-ben Blaupunkt kihasználta a feltörekvő FM-rádió rendszert elkészítette a világ, első sztereó autórádióját.

A 1970-es évek végén a Blaupunkt felismerte, hogy az autórádió hozzájárulhat a közlekedés biztonságjavításához és kifejlesztette az ARI közlekedési híreket közvetítő rendszerét, amely a jelenlegi RDS (Radio Data System) előfutára volt.

Az 1980-es években bemutatta az első mikroprocesszoros, digitális hangolású rádiós magnóját, majd 1983 ban az EON állomás azonosítóval felszerelt autórádiót, 5 évvel később 1988-ban megjelent a kínálatban az első CD-s autórádiójuk. A ’90-es években egyre nagyobb problémát jelentett az autórádió lopások szaporodása, melyet a KeyCard kártya bevezetésével drasztikusan visszaszorított a Balupunkt saját rádióinál. A KeyCard az első intelligens chipkártya az autógyatrás történtében.

2002-ben bemutatott Woodstock DAB 52 volt a világ első MP3 / CD / DAB vevővel kombinált 1 DIN méretű autórádiója, 2003-ban a DAB 53 majd 2004-ben a DAB 54 modellek már lehetőséget biztosítottak a DAB adások SD/MMC kártyán történő rögzítésére.