Főoldal Ajánlatkérés Cégünkről Kapcsolat WEBÁRUHÁZ

Bosch szűrők

A gépjárműgyártók már 1930 óta bíznak a Bosch, mint Európa vezető gyártója által szállított üzemanyagszűrőkben.

Az üzemanyagszűrők csoportjához tartoznak a karburátoros motorok védelmére kialakított vezetékszűrők, a benzinbefecskendezős motorokon alkalmazott Jetronic szűrők és a speciális impregnálással mikroszálas papírból készült dízelszűrők, melyek a modern befecskendezővel felszerelt motorok alkotórészeit megóvják a szennyeződések okozta károsodásoktól.

Az autógyártók nagy része is a Bosch szűrőket ajánlja

A motor jobb teljesítményét, a hosszú élettartamot és a könnyű kezelhetőséget a Bosch szűrők jó minősége garantálja.

A Bosch cég a műhelyek és a kereskedelem számára egyaránt széles körű aktuális termékkínálatot nyújt a gyári beszállítási minőségű tüzelőanyag, olaj, levegő és beltéri szűrőkből. 
A mintegy 1700 szűrőtípust magába foglaló termékkínálat európában 90 százalékos piaci lefedettséget tesz lehetővé. Rendszerek beszállítójaként a Bosch minden szűrőt pontosan az adott gépkocsihoz illeszt, ezzel biztosítva annak tökéletes teljesítőképességét.

A járműgyártók éppen ennek okán bízzák már 75 éve a Bosch-ra, mint a befecskendező rendszerek specialistájára a benzin és tüzelőanyagszűrők előállítását. A benzines és dízelhajtású gépkocsik területén elért sikerek következményekén a cég egyre több tüzelőanyagszűrőt szállít a gyári szerelőszalagokra. A korszerű nagynyomású dízel befecskendező rendszerek, például a common rail esetében, a tüzelőanyagszűrőknek egyre szigorúbb feltételeket kell kielégíteniük:
A Bosch által alkalmazott szűrőanyagok az akár 1600 bar-os, rendkívül magas befecskendezési nyomáscsúcsok esetén is nyomásállóak és jól viselik a lökéshullámokat.
A szűrőknek olyan mértékben kell megtisztítaniuk a tüzelőanyagot, hogy még a 3 – 5 mikron közé eső szilárd részecskéket is eltávolítsák, mivel a korszerű befecskendező rendszerek nagyon érzékenyek a gázolajban lebegő szennyeződésekre.
A szűrőknek megbízhatóan és nagy százalékarányban el kell távolítaniuk a tüzelőanyagban lévő vizet.