Főoldal Ajánlatkérés Cégünkről Kapcsolat WEBÁRUHÁZ

Bosch motorkerékpár akkumulátorok     

teljes erő – teljes program

A Bosch motorkerékpár akkumulátora kis dobozba zárt nagy indítóerő. Ez az erő motorspecifikusan és mindig a kétkerekűek és a kisebb vizijárművek legnagyobb megelégedésére szolgál.

Függetlenül a felhasználási körülményektől – off-road , túra vagy akár jetski – a robusztus akkumulátorlemezek és a speciális igénybevételre tervezett felépítés hosszú élettartamot és állandóan megbízható indítóteljesítményt nyújt mind a 6, mind a 12 voltos kategóriában.

A Bosch széles motorkerékpár akkumulátor kínálattal áll a kétkerekűek és a vizijárművek szolgálatára. Ez a választék az európai, amerikai és japán motorkerékpárok közel teljes választékát is kiszolgálja.

A tökéletes gyártásnak és az ellenőrzött minőségnek köszönhetően a Bosch motorkerékpár akkumulátorai a teljes élettartam alatt tökéletesen szivárgás- és gondozásmentesek. Az élettartam végén pedig a Bosch akkumulátorai teljesen újrahasznosíthatók.

A Bosch termékprogramja két fajtából áll: Bosch alapprogram és Bosch AS program.
A Bosch alapakkumulátorai

 • DIN szerint kezelésmentesek,
 • minden időjárási körülmények között tökéletes indítást       biztosítanak,
 • központi gázelvezetésűek.
 • A Bosch AS program:
 • 100%-ban gondozásmentes,
 • felitatott elektrolit technológia,
 • abszolút szivárgásmentes minden felhasználási körülmény között,
 • nem szükséges az utántöltése,
 • mindig hatalmas tartalékenergiával rendelkezik.
 • nagyon alacsony önkisülés,
 • rázkódásálló.

Beépítési javaslatok
A Bosch akkumulátorok feltöltött lemezekkel kerülnek forgalomba. Az akkumulátor felsavazás után 20 perccel minden további töltés nélkül üzemkész.

Tárolás
A száraz savazás nélküli akkumulátorok tárolása nem igényel különösebb körültekintést. Általánosan hideg száraz helyen ezek az akkumulátorok igen jól tárolhatók.

Üzembehelyezés
A savazáskor mind az akkumulátornak, mind az akkumumulátor savnak legalább 10 C fok hőmérsékletűnek kell lennie. Az akkumulátort a motorkerékpárba történő beépítés előtt minimum 2 órával szükséges felsavazni. Figyelem, az akkumulátor felsavazása gázképződéssel jár! Az akkumulátor dugóit a savazást követően legalább 2 óráig ne helyezzük vissza, mivel ezen esetben az akkumulátor “felfúvódik”. Beépítéskor az akkumulátort megfelelően rögzítsük. Először a pozitív majd a negatív pólust csatlakoztassuk a kétkerekű elektromos rendszeréhez.

Ápolás
Az alap-program akkumulátoraiban a sav és a töltöttségi szintet évente legalább kétszer ellenőrizni szükséges. Amennyiben a savszint nem megfelelő úgy azt desztillált vízzel kell utántölteni a maximális savszint jelzésig. A Bosch AS akkumulátorait nem szükséges (és nem is lehetséges) desztillált vízzel utántölteni. Alacsony feszültségi (töltöttségi) szint esetén az akkumulátor újratöltése szükséges.

Minden motorkerékpár akkumulátor töltöttségi állapotát szezon előtt feltétlenül javasoljuk ellenőrizni, hogy ne útközben vagy a vízen érje az embert meglepetés.
Ősszel a motorkerékpár és a vizisport szezon végeztével javasolt az akkumulátor kiszerelése és a töltöttségi szint ellenőrzése. Az üzemen kívüli akkumulátorokat télen legalább egyszer szükséges elektromosan feltölteni.